Onderhoud

Hoe weet ik dat mijn dampkap vuil is?

Uiteraard even checken als er zichtbaar vuil is. Maar indien dit niet het geval is kan men op een eenvoudige manier te weten komen of de afzuigkap proper gemaakt moet worden, vooral de filter dan.

Schakel de dampkap in en hou vervolgens een vel keukenpapier tegen de onderkant. Zuigt de dampkap zo dat het keukenpapier blijft plakken, dan is de zuigkracht goed genoeg en dan is er geen enkel probleem. Indien het keukenpapier neervalt zal het vet en vuil te zeer zijn aangekoekt en zal de optimale werking van de dampkap niet langer gegarandeerd zijn.
Het vet en vuil verhindert de dampkap om de normale zuigkracht uit te oefenen. Filter en misschien ook afvoer zullen even proper gemaakt moeten worden.

Reiniging van de dampkap

De dampkap boven je kookplaat na lange tijd en intensief gebruik reinigen, is geen pretje. Het vet en vuil zal steeds hardnekkiger worden en het zal veel moeilijker worden om dit op een efficiënte wijze te verwijderen. Hoe regelmatiger je de dampkap reinigt hoe sneller dit zal verlopen.

We kunnen alvast enkele tips meegeven om het reinigen gemakkelijker te laten verlopen. Bovendien voorzien de fabrikanten vaak een verzadigingsindicator of verklikkerlampje om aan te duiden dat de filters gereinigd of vervangen moeten worden.

Een ontvettend product, gezien de grote hoeveelheid vetstoffen die vrijkomt, is noodzakelijk bij het poetsen van binnen –en buitenkant van de afzuigkap.
Om filter en rooster efficiënt te reinigen kan men beide best een tijdje laten weken in heet water met een beetje detergent. Achteraf zal het vuil en vet moeiteloos loskomen. Mocht u beschikken over een vaatwasmachine dan kan u ook steeds de rooster en filter in dat toestel plaatsen.
Ook vaatwaspoeder kan zeer handig zijn bij het poetsen van de dampkap. Een mengsel van vaatwaspoeder en water is ideaal om vet en plakkerige aanslag te verwijderen op en in de afzuigkap.
Nog een goeie tip voor een propere dampkap, maar het verbruikt wel wat stroom. Schakel de dampkap in en laat wat water en citroensap een tijdje op het fornuis koken. U zal zien dat de afzuigkap opmerkelijk beter te reinigen valt.
Met een beet olie op een doekje kan je de dampkap vetvrij krijgen.
Slaolie is perfect om de wasemkap te laten glanzen.
De filterreiniging zal veel vlotter verlopen wanneer dit maandelijks of tweemaandelijks gebeurt. Bij het reinigen met de vaatwasmachine zal de kleur van de filter aangetast worden. Indien u de filter met de hand afwast zal deze echter niet verkleuren. De koolstoffilter dient men bij intensief gebruik om de zes maanden te vervangen.

Het is veel aangenamer om uw dampkap op regelmatige basis te onderhouden. Dagelijks enkele ogenblikken de dampkap afspoelen kan u later zelfs de kosten van een nieuwe dampkap besparen! Bovendien zal er geen sprake zijn van aangekoekte vuilresten en aanslag.


COMMENTAAR

Naam

> 50 gerechten dampkap dampkap-begrippen dampkap-efficiëntie dampkap-onderhoud dampkap-tips dampkap-types dampkap-werking espresso-begrippen espresso-energie espresso-geschiedenis espresso-onderhoud espresso-soorten espresso-tips espresso-veiligheid espressomachines fornuis frontmaterialen gerechten-hapjes gerechten-nagerechten gerechten-schaaldieren gerechten-soepen gerechten-visgerechten gerechten-vlees gerechten-voorgerechten gerechten-wild hangkast hangkast-bovenkast inbouw keukenkast keukenkast-wat-is-een-kast keukenmeubelen keukenvakman koelkasten koelkasten-functies koelkasten-geschiedenis koelkasten-milieu koelkasten-onderhoud koelkasten-tips koelkasten-types koelkasten-werking koken kookplaten kookplaten-geschiedenis kookplaten-tips materialen materialen-corpus ovens ovens-energie ovens-functies ovens-montage ovens-onderhoud ovens-tips ovens-types sanitair spoelbakken spoelbakken-materialen spoelbakken-samenstelling spoelbakken-types tips-kopen vaatwassers vaatwassers-begrippen vaatwassers-energie vaatwassers-geschiedenis vaatwassers-onderhoud vaatwassers-programma vaatwassers-types vaatwassers-werking webshop zoek-een-keukenvakman
false
ltr
item
De Grote Keukengids: Onderhoud
Onderhoud
https://3.bp.blogspot.com/-zE97-Va4HpI/WCBlxh9HRQI/AAAAAAAAAis/ajHEchitjJ8r6i7HfcNyXYm0KQ0D6jgOQCEw/s320/Dampkap__.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-zE97-Va4HpI/WCBlxh9HRQI/AAAAAAAAAis/ajHEchitjJ8r6i7HfcNyXYm0KQ0D6jgOQCEw/s72-c/Dampkap__.jpg
De Grote Keukengids
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/onderhoud.html
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/onderhoud.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren