Onderhoud van de vaatwasser

Overtollig schuim


Indien blijkt dat de vaatwasmachine overtollig schuim aanmaakt kan dit verschillende zaken betekenen.

U kan bijvoorbeeld een afwasmiddel gebruikt hebben voor de handafwas, wat uiteraard geen gunstig effect zal hebben op de werking van uw vaatwasmachine.

Ook het spoelglansmiddel kan teveel schuim opwekken. Dit kan liggen aan het verwarmingssysteem van de vaatwasmachine, maar ook dat u niet alle voedselrestjes hebt verwijderd wanneer u het spoelglansmiddel hebt aangevuld.

Bovendien bestaan er verschillende etenswaren die in de vaatwasmachine teveel schuim opwekken. Een voorbeeld hiervan zijn eieren.

Kalkaanslag


Kalkaanslag is de grootste vijand van een propere vaat. Ook hier zijn verschillende oorzaken aan te halen.

Een eerste mogelijkheid is dat het zout en het spoelglansmiddel uitgeput zijn. Een tip in dit verband is dat u de wasmachine eens volledig leeg kan laten draaien met een machinereiniger. Maar van zodra het zout weer werd aangevuld, zal de kalkaanslag in de machine vanzelf weer verdwijnen.

Kalkaanslag kan nadelige gevolgen voor de werking van uw vaatwasmachine, vooral voor de elektrische weerstand die kan doorbranden door een te dikke kalklaag. Maar kalkneerslag is vooral storend op uw vaatwerk. Toch kan het makkelijk worden verwijderd door het even onder te dompelen in een oplossing van azijn en water. Indien u witte strepen vindt in uw vaatwasmachine is het aan te raden om met een doek en wat spoelglasmiddel de onderdelen van de vaatwasmachine te reinigen.

Ook kunnen voedselresten vast zitten in het toestel. Daarom dat u ervoor moet zorgen dat uw filter steeds vrij en zuiver is.

Soms kan het voorkomen dat er op glazen strepen of puntvormige sporen worden gevormd. Dit is echte glasbeschadiging die wordt veroorzaakt door te zacht water. Dit komt vaak voor wanneer in de drinkwaterleiding een centrale onthardingsinstalltie werd geplaatst. Glasbeschadiging treedt op wanneer dit toestel te zacht werd afgesteld.

Reinigingspoeder


Problemen met het reinigingspoeder of tablet

Indien het reinigingsmiddel van de vaatwasmachine slecht oplost kan dit verscheidene oorzaken hebben. We zetten ze hier even voor u op een rijtje.

Een eerste oorzaak is natuurlijk dat u teveel poeder hebt gebruikt. Dit is simpel op te lossen : gebruik enkel de aangewezen hoeveelheid.
Nog een reden voor het slecht oplossen van het poeder is dat het poeder vochtig was, bewaar het dus steeds op een droge plaats.
Ook wanneer het poederbakje niet goed opent en sluit kan het zijn dat poeder slecht oplost. Wordt het poeder in een vochtig bakje gedaan kan het zijn dat de verdeler vochtig is. Deze moet in alle gevallen droog zijn.
Als laatste oorzaak kunnen we aanhalen dat de sproeiarmen van de vaatwasmachine verstopt zijn. In de handleiding van uw vaatwasmachine kan u lezen hoe dit euvel kan worden verholpen.


Onaangename geurtjesOnaangename geurtjes kunnen na verloop van tijd door het normale gebruik van de vaatwasser optreden. Er wordt daarom aangeraden regelmatig de vaatwasser eens grondig te reinigen met een machinereiniger. Sommige detergenten worden voorzien van een parfum die eventuele onaangename geurtjes neutraliseren.


COMMENTAAR

Naam

> 50 gerechten dampkap dampkap-begrippen dampkap-efficiëntie dampkap-onderhoud dampkap-tips dampkap-types dampkap-werking espresso-begrippen espresso-energie espresso-geschiedenis espresso-onderhoud espresso-soorten espresso-tips espresso-veiligheid espressomachines fornuis frontmaterialen gerechten-hapjes gerechten-nagerechten gerechten-schaaldieren gerechten-soepen gerechten-visgerechten gerechten-vlees gerechten-voorgerechten gerechten-wild hangkast hangkast-bovenkast inbouw keukenkast keukenkast-wat-is-een-kast keukenmeubelen keukenvakman koelkasten koelkasten-functies koelkasten-geschiedenis koelkasten-milieu koelkasten-onderhoud koelkasten-tips koelkasten-types koelkasten-werking koken kookplaten kookplaten-geschiedenis kookplaten-tips materialen materialen-corpus ovens ovens-energie ovens-functies ovens-montage ovens-onderhoud ovens-tips ovens-types sanitair spoelbakken spoelbakken-materialen spoelbakken-samenstelling spoelbakken-types tips-kopen vaatwassers vaatwassers-begrippen vaatwassers-energie vaatwassers-geschiedenis vaatwassers-onderhoud vaatwassers-programma vaatwassers-types vaatwassers-werking webshop zoek-een-keukenvakman
false
ltr
item
De Grote Keukengids: Onderhoud van de vaatwasser
Onderhoud van de vaatwasser
https://2.bp.blogspot.com/-KAvE8TPsCG0/WCHJvhvxArI/AAAAAAAAAok/yB7jLq7P5GIK40ffU4fX9fSSYJX76rxtgCEw/s320/shutterstock_159445406.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-KAvE8TPsCG0/WCHJvhvxArI/AAAAAAAAAok/yB7jLq7P5GIK40ffU4fX9fSSYJX76rxtgCEw/s72-c/shutterstock_159445406.jpg
De Grote Keukengids
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/onderhoud-van-de-vaatwasser.html
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/onderhoud-van-de-vaatwasser.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren