Energielabel

Energieverbruik


Energielabel-koelkastIn een koelkast wordt kunstmatige koude opgewekt en dat eist zeer veel energie. De energie-efficiëntie staat dan ook centraal bij de aankoop van een koelkast. Energie-efficiënte wil zeggen hoe efficiënt een koelkast omspringt met de energie die hij uit het stopcontact haalt. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met de grootte en de configuratie van de koelkast.

Daarom werd in 2010 een Europese richtlijn in het leven geroepen die strijd voert tegen energieverslindende koelkasten. Het is sinds dat jaar dat bepaalde energieklasses voor koelkasten in het leven zijn geroepen en dat toestellen met energieklasse B of lager werden verboden.

Midden 2012 werd deze richtlijn nog verder verstrengd en werd ook energieklasse A verboden. Sindsdien mogen er enkel nog toestellen verkocht worden met een A+, A++ of A+++ label. De toestellen met energieklasse A tot D mogen dus niet langer worden verkocht in Europese winkels!

In 2014 moest het verbruik van koelkasten nog verder dalen en werden de voorwaarden om een A+-label te krijgen verstrengd.

Deze Europese richtlijn is niet alleen een goede zaak voor het milieu maar ook voor uw elektriciteitsrekening. Koelkasten zijn immers een van de grootste energieverbruikers in het huishouden.

Zuiniger, ook duurder?


Een koelkast met een A+ label zal in eerste instantie misschien iets duurder zijn in aankoop als een koelkast met een A label, maar op termijn zal deze meerprijs bespaard worden op de energiefactuur. Zo zal een koelkast met A+ label 25% meer verbruiken dan een koelkast met een A++ label, en zelfs 50% meer dan een koelkast met een A+++ label.
Natuurlijk zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij de hoeveelheid energie die verbruikt wordt. Zo zijn de technische kenmerken van de koelkast in deze optiek bepalend. Een koelkast die bijvoorbeeld voorzien is van een ijsblokjesautomaat zal mogelijk tot 20% meer verbruiken dan een koelkast die niet van deze optie voorzien is.

Bovendien zal het verbruik ook afhangen van de grote van het vriesvak, de gewenste temperatuur van het bewaarvak en de ventilatie van de betreffende koelkast. Indien een koelkast te vaak open en dichtgedaan wordt zal er eveneens energie verspild worden.


Ook belangrijk is de temperatuur van de kamer waarin de koelkast geplaatst wordt. In een koudere omgeving zal de koelkast beduidend minder energie verbruiken.

COMMENTAAR

Naam

> 50 gerechten dampkap dampkap-begrippen dampkap-efficiëntie dampkap-onderhoud dampkap-tips dampkap-types dampkap-werking espresso-begrippen espresso-energie espresso-geschiedenis espresso-onderhoud espresso-soorten espresso-tips espresso-veiligheid espressomachines fornuis frontmaterialen gerechten-hapjes gerechten-soepen hangkast hangkast-bovenkast inbouw keukenkast keukenkast-wat-is-een-kast keukenmeubelen keukenvakman koelkasten koelkasten-energielabel koelkasten-functies koelkasten-geschiedenis koelkasten-milieu koelkasten-onderhoud koelkasten-tips koelkasten-types koelkasten-werking koken kookplaten kookplaten-geschiedenis kookplaten-tips materialen materialen-corpus ovens ovens-energie ovens-functies ovens-montage ovens-onderhoud ovens-tips ovens-types sanitair spoelbakken spoelbakken-materialen spoelbakken-samenstelling spoelbakken-types tips-kopen vaatwassers vaatwassers-begrippen vaatwassers-energie vaatwassers-geschiedenis vaatwassers-onderhoud vaatwassers-programma vaatwassers-types vaatwassers-werking webshop zoek-een-keukenvakman
false
ltr
item
De Grote Keukengids: Energielabel
Energielabel
https://2.bp.blogspot.com/-m-5SyWDthx8/WCLvgXQaZsI/AAAAAAAAAtI/YPTvpVXPP4QdTayigBn3h_pRiz5wGROMwCLcB/s1600/Energielabel-koelkast-298x300.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-m-5SyWDthx8/WCLvgXQaZsI/AAAAAAAAAtI/YPTvpVXPP4QdTayigBn3h_pRiz5wGROMwCLcB/s72-c/Energielabel-koelkast-298x300.jpg
De Grote Keukengids
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/energielabel.html
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/energielabel.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren