Dampkap met binnenfilter

Werking van een binnenfilter


De dampkap uitgerust met een binnenfilter zal de vrijgekomen dampen door een filter leiden, waardoor deze gezuiverd worden van ongewenste elementen. De gezuiverde lucht zal vervolgens opnieuw de keuken binnen worden geblazen.
Het kan voorkomen dat een rechtstreekse afvoer van de kooklucht niet mogelijk is omdat er geen opening in de buitenmuur gemaakt kan worden of omdat de lengte van het afvoerkanaal te lang zou zijn. Meestal is dit het geval wanneer de keuken niet aanpalend is bij een buitenmuur. Tevens kunnen er bouwkundige beperkingen zijn waardoor de rechtstreekse afvoer niet tot de mogelijkheden behoort. In dit specifiek geval is men gedwongen om te kiezen voor een dampkap met een zogenaamde binnenfilter, ook wel actieve koolstoffilter genaamd.

De dampkap met binnenfilter zal makkelijker te installeren zijn dan een dampkap met afvoer. De dampkap uitgerust met een binnenfilter zal de vrijgekomen dampen door een actieve koolstoffilter leiden, waardoor deze gezuiverd worden van ongewenste elementen. De compacte actieve koolstoffilter heeft een enorm werkingsoppervlak, wat ongeveer overeen komt met de oppervlakte van een voetbalveld. De actieve kool bindt en neutraliseert vetten en geurtjes. De gezuiverde lucht zal vervolgens opnieuw in de keuken worden geblazen. Dat proces noemt men recirculatie. De luchthoeveelheid zal dan ook steeds hetzelfde blijven daar er geen lucht wordt afgevoerd noch aangevoerd.

De binnenfilter is echter niet in staat de warmte en het vocht uit de kooklucht te elimineren. Vandaar dat de teruggeblazen lucht nog steeds warm en vochtig zal zijn, wat condensatie op ramen en koudere oppervlakten kan veroorzaken. Bovendien zal er geen overtollige warmte afgevoerd worden, wat een groot nadeel kan zijn tijdens de zomer. Tijdens de winter biedt deze technologie dan weer een aanzienlijk energetisch voordeel daar er geen opgewarmde lucht naar buiten wordt afgevoerd. Wanneer u over dit systeem beschikt moet u dan ook steeds zorgen dat er genoeg ventilatie in de keuken aanwezig is, zodat uw keukeninterieur niet door vocht beschadigd wordt.

Na verloop van tijd zal de binnenfilter verzadigen. Een indicator op uw dampkap zal u er op wijzen dat de filter vervangen moet worden.

Een bijkomend nadeel van dit systeem is dat het wat luider is dan een correct geïnstalleerd systeem met luchtafvoer.


Dampkappen die functioneren met een binnenfilter hebben veel minder capaciteit dan dampkappen die zijn uitgerust met een afvoersysteem. Dit betekent niet dat een dampkap met afvoer geen filters heeft. De filter speelt bij een dampkap met afvoer een minder prominente rol. De afzuigcapaciteit en het zuiveren van de lucht wordt immers sterk beïnvloed door het afvoersysteem, en niet hoofdzakelijk door de binnenfilter.

COMMENTAAR

Naam

> 50 gerechten dampkap dampkap-begrippen dampkap-efficiëntie dampkap-onderhoud dampkap-tips dampkap-types dampkap-werking espresso-begrippen espresso-energie espresso-geschiedenis espresso-onderhoud espresso-soorten espresso-tips espresso-veiligheid espressomachines fornuis frontmaterialen gerechten-hapjes gerechten-nagerechten gerechten-schaaldieren gerechten-soepen gerechten-visgerechten gerechten-vlees gerechten-voorgerechten gerechten-wild hangkast hangkast-bovenkast inbouw keukenkast keukenkast-wat-is-een-kast keukenmeubelen keukenvakman koelkasten koelkasten-functies koelkasten-geschiedenis koelkasten-milieu koelkasten-onderhoud koelkasten-tips koelkasten-types koelkasten-werking koken kookplaten kookplaten-geschiedenis kookplaten-tips materialen materialen-corpus ovens ovens-energie ovens-functies ovens-montage ovens-onderhoud ovens-tips ovens-types sanitair spoelbakken spoelbakken-materialen spoelbakken-samenstelling spoelbakken-types tips-kopen vaatwassers vaatwassers-begrippen vaatwassers-energie vaatwassers-geschiedenis vaatwassers-onderhoud vaatwassers-programma vaatwassers-types vaatwassers-werking webshop zoek-een-keukenvakman
false
ltr
item
De Grote Keukengids: Dampkap met binnenfilter
Dampkap met binnenfilter
https://4.bp.blogspot.com/-F63zBF7C49M/WCBHY8hR_SI/AAAAAAAAAgQ/UBVQB37wodMaGsMAQVi_zY5TxaKcVOqbQCLcB/s320/Neff_Dampkap.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-F63zBF7C49M/WCBHY8hR_SI/AAAAAAAAAgQ/UBVQB37wodMaGsMAQVi_zY5TxaKcVOqbQCLcB/s72-c/Neff_Dampkap.jpg
De Grote Keukengids
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/dampkap-met-binnenfilter.html
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/
http://degrotekeukengids.blogspot.com/2016/11/dampkap-met-binnenfilter.html
true
4775922182147760688
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren